Farlige toner: Broderskabe‪t‬ – En podcast af Kresten Osgood

Farlige toner 2:7 – Broderskabe‪t‬
Historien om dansk jazz

Klik på Linket og klik AFSPIL for at høre podcasten:
https://podcasts.apple.com/dk/podcast/farlige-toner-2-7-broderskabet/id1499452475?i=1000501701929&l=da

En gruppe drenge mødes og musikalsk magi opstår. Kasper Tranberg, Niclas Knudsen, Rune Funch og Jakob Dinesen er i midten af 90’erne med til at give dansk jazz en helt ny lyd med de to bands When Granny Sleeps og Once around the park. Begge bands opstår ud af et særligt musikalsk broderskab, der bygger på en stærk kærlighed til musikken og det at skabe noget sammen. Historien fører ned i dybe kældre hvor musikalske eksperimenter udforskes, til Boston i USA hvor broderskabet sendes ud i nye musikalske galakser, og hjem til danmark igen hvor et nyt kapitel i den danske jazzhistorie skrives.

Vært: Kresten Osgood

Leave a comment

Billedskabende guitarist solodebuterer med et hipt orkester

Sen debut bekræfter Rune Funchs talent for musikalsk iscenesættelse.

Guitaristen Rune Funch har ikke været af den frembusende slags igennem sine efterhånden 25 år som aktiv på den danske musikscene. Alligevel har han sat sit præg med sit stemningsfulde guitarspil og som en del af en generation, der tænkte i nye blandingsbaner i gruppen Once Around The Park i 1990’erne, men også i det London-baserede rockband Warwick Avenue med forsangeren og tv-journalisten Jakob Illeborg, og på det seneste som film- og tv-komponist.

Nu har Rune Funch omsider også debuteret som solokunstner med pladen ’Picture Music’, der udkom i efteråret. Jeg skriver omsider, for med sin nye gruppe og sin egen version af moderne jazz med diverse træk af rock og americana, har han spændende ting at bidrage med til dansk musik.

Af Chritian Munch-Hansen Politiken ❤❤❤❤

Leave a comment

Warwick Avenue – Bad Boy

Warwick Avenue (Cirkus) – Jakob Illeborg – Nikolaj Torp – Rune Funch – Anders Christensen – Kristoffer Sonne – Rain Dance: Ulrich Thomsen – Filmklipper: Ida Bregninge.

Leave a comment